Панакота с какао

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Панакота с какао
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
27/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако знаете, че за десерт има панакота с какао, ще пропуснете ли останалите ястия?"

Необходими Продукти

  • сметана - 200 мл пълномаслена
  • захар - 150 г кристална
  • какао - 2 с.л. натурално
  • прясно мляко - 150 мл
  • ванилия - 1 капсула
  • желатин - 1 пакетче на кристали
  • вода - 3 с.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се поставя в купичка, залива се със студена вода, разбърква се и се оставя настрани, за да поеме водата и да набъбне.

В тенджерка се слага сметаната, захарта и пресятото какао. Сместа се слага на котлона на средна температура, като от време на време се разбърква. На малка струйка се прибавя прясното мляко. Кремът трябва да е гладък и с еднородна консистенция.

Ако желаем може да пуснем в него няколко блокчета шоколад. Когато заври съдът се дръпва от котлона. Набъбналият желатин се разтопява на водна баня и се добавя към какаовия крем.

Накрая панакотата се ароматизира с една капсула ванилия. Сместа се разпределя в намазани с мазнина формички (за по-лесното отделяне на панакотата от чашките при сервиране).

Формичките се поставят в в хладилник за около 6 часа, докато панакотата стегне. Десертът се сервира обърнат в чиния и гарниран със сладко, настърган шоколад или нещо друго по собствен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: